Sunday, 24 March 2013

Jalan-jalan di Taiwan


Hepingdao, Keelung

Sudah lebih kurang setahun  aku di Taiwan dan sepanjang tempoh itu cuma sekali aku pulang ke Malaysia , itupun atas urusan biasiswa. Aku rindu padamu Malaysia..rindu pada kampung halaman..pada keluarga tercinta.
Untuk mendapat "mood" yang baik untuk menulis bukanlah mudah bagiku..kesibukan dengan bayi, kuliah dan rumahtangga menghambat aku untuk meluangkan masa menulis di blog ini..hehe :) walauapapun sekarang aku terasa mahu menulis...menulis tentang pengalaman..seorang melayu di bumi taiwan,,,hehehe..

Kelmarin aku terbaca di sebuah laman web mengatakan orang melayu berasal dari taiwan.. adakah itu benar? mungkin,,,barangkali
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2012/06/06/orang-melayu-berasal-dari-taiwan/

kalau betul bermakna aku pulang ke "tempat asalku"... :)

baiklah, untuk pengetahuan shbt2.. sepanjang setahun aku berada di sini banyak tempat di Taiwan terutamanya di Keelung yang aku lawati. Antara tempat yang menarik dan cantik ialah Hepingdao..
Hepingdao ni dekat sangat dengan rumahku. Jalan kaki pun boleh... Tempat ni memang tempat kebiasaan aku dan suami membawa imanina jalan-jalan. Cantik kan tempat ni ...



aku, suami, imanina, mak mertua dan bapa mertua di hepingdao






2 comments:

  1. Terima kasih sudi singgah.
    Tadi baru Ain telepon , baru 2 hari baik ke Seseri slps bercuti seminggu di rmh.
    Merayu nak balik ke sekolah lama. ingat dah ok, rupa2 dia dpt tahu 5 org kawan2nya yg dpt SBP balik semula ke sekolah lama. Alahai anak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..sy dulu pun mcm tu jugak..wktu tu rsa environment kt situ x sesuai dgn diri sy even sy dh dr form 1 duduk di asrama di penang.tp bila fikir mak abah dah keluarkan byk duit beli keperluan sekolah terpaksalah batalkan niat utk blk ke sekolah lama..

      Delete